پارامتر مهمی که می بایست در انتخاب سیستم نظارتی یا دوربین مداربسته مد نظر قرار گیرد نوع ارتکاب جرمی است که می بایست تحت نظارت و بازبینی قرار گیرد ، چرا که افراد مجرم یا سابقه داران حرفه ای ممکن است بتوانند خود را با حضور سیستم های نظارتی و دوربین مداربسته وفق دهند . اگر چه که یک دوربین مداربسته ممکن است در محدوده دید خود بتواند ورود افراد مجرم و انجام دزدی را جلوگیری نماید ، با این حال شواهدی وجود دارد که برخی اعمال مجرمانه می توانند حتی در حضور دوربین مدار بسته و تنها با تغییر شیوه عملکرد خود به فعالیت ادامه دهند . برای مثال ، در نقطه ای چند شخص با یکدیگر ملاقات و برای تهیه مواد مخدر گفتگو می کنند ، اما معامله خود را در نقطه دیگری انجام می دهند . حال اگر تمامی نقاط با دوربین مدار بسته تحت پوشش قرار گیرند ، می توان تا حد زیادی جرم را کنترل نمود(پارسیس الکترونیک) .
در برخی موارد از دوربین مدار بسته تقلبی استفاده می شود . در گزارشات آمده است که پس از نصب دوربین مدار بسته حقیقی و حتی تقلبی در اتوبوس های شهری آمار جرم در این مکان ها کاهش یافته است . ( این کاهش نسبت به اتوبوس های بدون دوربین مدار بسته بسیار بیشتر بوده است ) . لذا به نظر می رسد که دوربین مدار بسته تقلبی هم به اندازه دوربین مدار بسته حقیقی در کاهش جرم موثر بوده اند . حال اگر افراد در یک محل مطلع شوند – از طریق علاماتی بر در و دیوار – که به صورت 24 ساعته توسط سیستم های نظارتی در حال نظاره هستند و آنگاه حادثه ای رخ دهد ، عدم وجود سیستم نظارتی و جعلی بودن آن برای مسئولین آن مکان عواقب بسیار سنگینی خواهد داشت(پارسیس الکترونیک) .
روش سومی که ممکن است منجر به کاهش آمار وقوع جرم شود از طریق افزایش مسئولیت پذیری جمعی خواهد بود . در یک تحقیق بیان شده است که اگر ساکنان یک منطقه شاهد نصب سیستم های نظارتی در محله خود باشند ، این به آنان القا خواهد کرد که در جهت بهبود شرایط و ارتقای محیط زندگی آنان تلاش هایی صورت گرفته است . این مساله باعث افزایش رضایت مندی اجتماعی و خوش بینی مردم به دولت می شود که در نتیجه باعث ایجاد حس مسئولیت پذیری در بین مردم به جهت کنترل امنیت می شود . البته یک نتیجه گیری کاملاً خلاف نیز وجود دارد و آن این است که در صورت نصب سیستم های نظارتی در یک محله ، ممکن است آن مکان به عنوان یک نقطه ناامن تلقی و منجر به سرعت گرفتن بی نظمی های اجتماعی در آن مکان شود(پارسیس الکترونیک) .
۰ دیدگاه