و با کمی افزایش آگاهی خود می توانید به راحتی نصب دوربینهای شبکه را نیز به حیطه فعالیتهای خود اضافه نمایید.
قبل از شروع مطلب باید تعریف برخی از المانهای اساسی دوربین شبکه یا در کل ساختار شبکه را با هم بررسی نماییم.
IP چیست؟
IP مخفف عبارت Internet Protocol addressکه آن را به اختصار آی پی یا آی پی آدرس می گویند آدرس های پروتکل اینترنت است که به صورت یک سری اعداد باقاعده به هر وسیله ای (به طور مثال سرورها، دوربین های مداربسته، ان وی آر، دستگاه های تلفن همراه و…) که به شبکه (Network) متصل شود اختصاص داده می شود، IP در واقع یک شماره شناسایی یکتا برای برقراری یک ارتباط تحت شبکه است که با آن دستگاه های مختلف از شناسایی می شوند تا با این شماره در داخل شبکه صدا شوند. آی پی آدرسها در دو نسخه IPV4 وIPV6 دسته بندی می شوند که ما در این مقاله زیاد به آن نخواهیم پرداخت چون در بحث راه اندازی دوربین مدار بسته تحت شبکه ساده، نیاز به وارد شدن عمیق در مبحث شبکه نخواهد بود.
Default Gateway چیست؟
در شبکه ها برای هدایت بسته های ارسالی توسط TCP/IP از Default Gateway استفاده میشود. به طور مثال اگر در شبکه ای سیستمی به اینترنت متصل است و اینترنت را به اشتراک گذاشته کاربرانی که میخواهند از اینترنت استفاده کننید بایستی Default Gateway خود را IP آن سیستمی قرار دهند که به اینترنت متصل است تا بتوانند از اینترنت استفاده کنند. دریک شبکه می تونید GateWay های متعددی داشته باشید و یکی از آنها به صورت پیش فرض انتخاب کنید.
Subnet mask چیست؟
بحث ساب نت مبحث پیچیده ای می باشد که برای توصیف آن نیاز به مطالعه مطالب تخصصی شبکه می باشد، ولی اگر بخواهیم آن را به زبان ساده تر بیان کنیم، آدرس ip از دو قسمت كلا تشكيل شده يد host id & network id و ساب نت ماسك براي ما مشخص مي كنه كه از كجا تا كجاي آدرس آي پي مربوطه به هاست و از كجا تا كجا مربوط ميشه به شبکه . حالا اين موضوع به چه درد ميخوره ؟ اين به كامپيوتر كمك مي كنه كه در مورد مقصد بسته ارسالي اش تصميم بگيره! اگر كامپيوتر مقصد توي همين سازمان و همين شبكه است مستقيم ارسال ميشه براش و گرنه اون بسته به گيت وي و روتر مربوطه ارسال ميشه و از اون طريق به مقصد مي رسه .درمبحث دوربین مداربسته درنظر داشته باشید که دراکثرپروژه های بزرگ آدرس ساب نت را بایستی از ادمین شبکه پرسید ودرشبکه های کوچک بر روی عدد 255.255.255.0 تنظیم می گردد.
سوییچ شبکه چیست؟Switch
سوئیچ شبکه به ابزاری گفته می شود که می تواند چند سخت افزار را که در یک محل هستند از جمله: کامپیوتر، پرینتر و سرور شبکه را به هم متصل کند و شبکه ای همراه با منابع مشترک ایجاد کند. سوئیچ از جمله مبانی شبکه است که به عنوان یک کنترلر نیز می تواند عمل کند. سوئیچ شبکه برای سایر ابزارها شرایطی فراهم می کند که باهم اطلاعات را به اشتراک بگذارند و حرف بزنند.
روتر چیست؟ Router
روتر (Router) یک دستگاه الکترونیکی کوچک است که چندین شبکه کامپیوتری را از طریق اتصالات سیمی یا بدون سیم (wireless) به یکدیگر متصل میکند و با استفاده از آنها میتوان بستهها را بین شبکههای مختلف ارسال و دریافت کرد
هاب چیست؟Hub
هاب وسیلهای است که چندین رایانه را در یک شبکهی محلی به یکدیگر متصل میکند. هر یک از اطلاعاتی که در شبکه رد و بدل میشود، به تمام پورتهای هاب که سوی دیگر آن وسیلهای دیگر قرار دارد، ارسال میشود.
تفاوت هاب، روتر و سوییچ چیست؟
سوئیچ برخلاف هاب، میتواند بین رایانههای مختلف در شبکه فرق قایل شود. سوئیچها قادرند با استفاده از مک آدرس رایانهها و ابزارهای متصل روی شبکه، مشخص کنند که هر ابزار به چه پورتی متصل شده است. بستههای ارسالی در شبکه حاوی آدرسهایی هستند که مقصد را نشان میدهد. روترها با استفاده از این آدرس، بستهی مورد نظر را به مقصد میرسانند. روتر زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که شبکهی داخلی به شبکهی گستردهتری متصل شده باشد.
DHCP چیست؟
پروتکل DHCP مخفف Dynamic Host Configuration Protocol، نوعی از پروتکل برای پیکربندی هاست بهطور پویا است که به هر دستگاه موجود در شبکه، یک آدرس IP اختصاص میدهد. DHCP نه تنها اختصاصدهندهی آیپی آدرس است، بلکه مدیریت پیکربندی شبکه برای subnet mask ،default Gateway و سرویس DNS نیز برعهدهی این پروتکل است. وجود DHCP در شبکه برای تشخیص تعداد دستگاههایی که میتواند به شبکه متصل باشد، ضروری است. با ورود هر دستگاه به شبکه لازم است فورا یک آدرس IP به آن اختصاص یابد، طوری که با سایر IP های موجود در شبکه تداخل نداشته باشد.
با چند مبحث اصلی شبکه که به آنها نیاز اساسی خواهیم داشت بصورت خیلی ابتدایی و ساده آشنا شدیم در طول مبحث متوجه خواهید شد که به هرکدام از این مبحث ها چه زمانی نیاز خواهیم داشت. حال بر میگردیم به موضوع اصلی مقاله خود یعنی دوربین مداربسته تحت شبکه، برای این مهم بایستی ابتدا ساختار ضبط تصاویر خود را مشخص کنیم و آموزش هر کدام را جداگانه مطاله کنیم.
شیوه های ضبط تصویر دوربین مداربسته تحت شبکه
ویدئو سرورها
در ویدئو سرورها، همانگونه که از اسم آن پیداست وظیفه ضبط تصاویر دوربین مداربسته را بر عهده نرم افزارهای اختصاصی این موضوع قرار می دهیم که این نرم افزارها بر روی سرورهایی با مشخصات فنی مختلف نصب خواهند شد و تصاویر دوربینهای شبکه را از طریق سوییچ دریافت خواهند نمود.
دستگاههای ضبط کننده تحت شبکه NVR ان وی آر ها
در این دستگاهها دیگر نیازی به سرور و نرم افزار نبوده و دستگاهها مانند DVR های قدیمی مستقیم تصویر را توسط کابل از دوربینها دریافت می کنند وبر روی هارد ذخیره می نمایند. البته در دوربینهای شبکه تصاویر از طریق یک سوییچ یا هاب جمع شده و از طریق یک کابل به ان وی آر متصل می شوند. ان وی آر ها مانند دی وی آرها دارای تعداد کانالهای مشخص 4، 8، 16، 32 هستند.که در این شیوه بیشتر برای پروژه های کوچکتر از ان وی آر ها استفاده می شود.
نصب دوربین مداربسته تحت شبکه
برای راه اندازی دوربین مداربسته همانگونه که در فیلم آموزشی شرح داده شده است تنها کافی است شما دوربینها را از طریق کابل شبکه (آموزش سوکت زدن کابل شبکه) به سوییچ متصل نموده و سپس سوییچ را با یک کابل به ان وی آر متصل نمایید. پس از اتصال کابل دوربینها و برقراری شبکه بین آنها و دستگاه ان وی آرتنها کافی است آدرس دوربینها را به ان وی آر معرفی نماییم.
راه اندازی دوربین مداربسته تحت شبکه
برای راه اندازی ان وی آر و ارتباط بین دوربینها نیاز است که ما IP آدرس دوربینها را داشته باشیم، یا آنها را پیدا کنیم یا IP آدرس آنها را به آدرس مورد نظر خودمان تغییر دهیم. هر دوربین شبکه دارای IP آدرس دیفالت خواهد بود که در دفترچه راهنمای دوربین خریداری شده از پارسیس الکترونیک قرار خواهد داشت. اما با وجود این ما نمی توانیم به طور مثال IP آدرس مشابه در ان وی آر خود داشته باشیم، برای راحتی نصابان بیشتر کمپانی های تولید کننده ان وی آر قابلیتی را در دستگاههای خود اضافه نموده اند که می توانددوربینهای متصل به ان وی آر را پیدا کندو IP آنها را به رنج مورد نظر ما تغییردهد که شما می توانید با مشاهده فیلم زیر به راحتی این فرآیند را مشاهده نمایید.
برای مشاهده فیلم آموزشی بر روی لینک زیر کلیک نمایید.
۰ دیدگاه